ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΕΛΟΝΙΣΤΩΝ ΛΤΔ

Αρχική Σελίδα

 

English    

Εγγεγραμμένο Γραφείο | Βασικοί Σκοποί | Διοικητικό Συμβούλιο | Εγγεγραμμένα Μέλη

Δρ. Χάρης Θεοχάρους

(Βελονιστής και Βοτανολόγος)

Με υποτροφία η οποία του παραχωρήθηκε από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, μέσω του Ιδρύματος  Κρατικών Υποτροφιών της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει φοιτήσει για επτά χρόνια στο Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής του Πεκίνου και αποφοίτησε το 1990 με ειδικότητα στο Βελονισμό και το Θεραπευτικό Μασάζ. 

Με επιπρόσθετη υποτροφία έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές διάρκειας τριών ετών με εξάσκηση – απασχόληση στο Πρώτο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής του Πεκίνου από όπου αποφοίτησε το 1993 αποκτώντας τον μεταπτυχιακό τίτλο “Master of Clinical Medicine”.

Τον Ιούλιο του 1993 επέστρεψε στην Κύπρο και από τότε ασκεί την ειδικότητα του Βελονιστή εκπληρώνοντας τους όρους των υποτροφιών οι οποίοι τον υποχρέωναν να επιστρέψει στην Κύπρο και να απασχολείται σύμφωνα με τα προσόντα του.

Το 2001, κατόπιν προτροπής από το Υπουργείο της Υγείας, αποτάθηκε στο Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών το οποίο αναγνώρισε επίσημα τόσο το Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής του Πεκίνου όσο και τους τίτλους “Bachelor of Medicine” και “Master of Clinical Medicine” που απέκτησε από την εκεί φοίτηση του.

Το 2006, θέλοντας από τη μια να φρεσκάρει τις γνώσεις του και από την άλλη να επανασυνδέσει τη θεωρία με την πράξη, παρακολούθησε μια σειρά μαθημάτων της Ακαδημίας Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής της Κίνας και απόκτησε ένα επιπρόσθετο  δίπλωμα στον Βελονισμό και την Κινέζικη Βοτανοθεραπευτική.

Είναι συνιδρυτής και πρόεδρος της Παγκύπριας Εταιρείας Βελονιστών Λίμιτεδ, είναι επίσης μέλος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδέσμων Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, καθώς και του Συνδέσμου Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Λεωφόρος Μακαρίου Γ' 22, Πολυκ/ ΚΛΕΑ, Διαμ/Γραφείο 401
3061 - Λεμεσός, ΚΥΠΡΟΣ

Τηλέφωνο / Τηλεομοιότυπο: + 357 - 25574900

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: info@acupuncture.org.cy